Derfor arbejder jeg ikke

Airbus type rating

Jeg skal til et Airbus type-rating møde mandag aften i Billund, og dét glæder jeg mig altså lidt til. Type-rating betyder type rettighed og er egentlig bare et fancy ord for en omskoling til et bestemt fly. Mange spørger om jeg må flyve hvad som helst når jeg er færdiguddannet   på skolen og det må jeg selvfølgelig ikke. Jeg skal tage en typerating til det fly jeg skal flyve og først herefter er jeg flyveklar. Det tager dog ikke lang tid(1-2mdr) da jeg jo altså ER uddannet pilot så type-ratingen handler i grunden mere om hvor knapperne nu sidder samt hvad netop dette fly kan og ikke kan.

Til mødet kommer der en dansk mand som er aktiv instruktør og examiner i et firma som assisterer luftfartselskaber i Airbus uddannelser, og han vil så fortælle om type rating-uddannelser samt mulighederne bagefter.
Man skal nemlig ikke helt til Emirates for at finde Airbus fly, for selskaber som Thomas Cook og Air Greenland har dem nemlig også.

Personligt har jeg ikke nogen præference for hvilke fly jeg gerne vil og ikke vil flyve, jeg vil bare gerne igang! Skulle jeg dog komme med et ønske, ville det være LEGO-familiens små jets for dem er der altså stil over. 😉

Det bliver dog spændende at høre hvordan sådan at type-rating forløb foregår og om ikke andet så får jeg da en ny kontakt til mit netværk. 🙂

 

IMG_5217e-1080x675

 

Q
♦ simulatorerne hvor man bl.a. uddannes ♦

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

 

Næste indlæg

Derfor arbejder jeg ikke