Århus Street Food med Amalie

Skal flyve rundt i Europa!

Nu er det vidst på tide at få det sagt 😀 Mit skoleprogram spidser til, og da vi har en deadline(som mange har undret sig over hvordan vi vil holde) for hvornår jeg gerne skal være færdig, får i nu svaret.

Det er sådan at jeg nu kun mangler 4 lektioner og 1 prøve, for at være videre til SPIC lektionerne. Det står for Student Pilot In Command, og er flyvning hvor jeg egentlig er kaptajn og derfor også udelukkende er den som skal tage alle beslutninger. Imens sidder instruktøren blot ved siden af og observerer, og giver hverken ‘failures’ eller skaber mærkelige situationer for én, som de ellers hygger sig gevaldigt med nu 😉

SPIC lektionerne består af 34 timer, hvor eleven som ‘kaptajn’ selv må bestemme hvad der skal ske, og hvor vi skal hen. Skolen har dog lektioner klar som man bare kan følge, for det er faktisk et kæmpe arbejde at planlægge længere ture selv.

MEN det er jeg selvfølgelig med glæde gået igang med 😀

Skolens lektioner er ellers rigtig gode, men eftersom der er 9 af dem, og jeg flyver 3 pas i ugen, vil det tage mig 3 uger at komme igennem dem. Derfor lagde vi fra starten af i stedet en plan, der hed sig at jeg flyver alle de 34 SPIC timer på ca. 5 dage, hvor jeg tager nogle lange stræk rundt i Europa, her lige om lidt. Er det ikke vildt? 😀 Jeg glæder mig simpelthen så meget, for jeg vil  gerne til udlandet! Det er jo det man skal bagefter i jobbet 🙂

Det var faktisk også endnu en grund, til at jeg flyttede skole. I Billund blev jeg nemlig ikke sat ind i tingene, og fik aldrig fortalt at man faktisk selv må planlægge alle SPIC ture, eller at jeg havde muligheden for at flyve rundt i udlandet. Det ved jeg jo så faktisk heller ikke om man har, for de har jo ikke lige så mange fly som på GreyBird. Der er ingen fra mit gamle hold dernede som får sådan en oplevelse jeg snart får, og det synes jeg ærligt talt er rigtig synd for dem. Man betaler jo trods alt selv for uddannelsen. Dengang Michael var elev planlagde han også sådan en tur, og fløj i en lille skoleflyver, til Jersey i den engelske kanal. Det er da fedt! 😀

Nå men jeg skal videre med planlægningen, for der er meget at holde styr på. Inden jeg skal afsted laver jeg dog lige et indlæg til jer, omkring nogle af de mange overvejelser og udregninger, som man laver inden sådan en tur. Det synes jeg ihvertfald selv er meget spændende 🙂

Har i gode ideer til destinationer? Så kommenter endelig♥

 

20464943_10155338190516885_1767921242_o 

 

Når jeg kommer hjem fra min Europa-tur, har jeg kun 4 lektioner + 1 final check inden min MEIR eksamen (Multi Engine Instrument), og derefter 2 lektioner + 1 final check inden den endelige CPL eksamen (Commercial Pilot Licence). Bum!

 

 

Næste indlæg

Århus Street Food med Amalie