Det er ikke slut, før det er slut.

Har du flyskræk?

Kære læsere,

Hvis i vidste hvor længe jeg har tænkt på at skrive det her indlæg…
Noten har lagt på min mobil i et par år nu, men jeg har ventet på det helt rigtige tidspunkt. Af flere årsager. For det første så skal ting der er vigtige jo gøres ordentligt. Og dét her… det er vigtigt for mig. For det andet så ville jeg have opbygget et troværdigt fundament for at udtale mig omkring emnet, inden jeg gjorde det. Tiltrods for at jeg faktisk ret længe har haft det. Hvis jeg selv skal sige det altså😉 Men det betyder meget for mig at ingen efterfølgende kan komme og sige: “og hvad ved hun så lige om det?” og rent faktisk være en my i nærheden af at have et belæg for det. Det gider jeg ikke! Det skal være sådan at almene rationelle mennesker til hver en tid ville betvivle fornuften af sådanne kommentarer. Og ikke mig.

Da jeg startede bloggen i forbindelse med min optagelse på pilotskole i 2015, havde jeg fra start et klart mål: at dele og inspirere. Ligesom jeg selv bliver inspireret af andre power-bloggere, som ærligt deler deres viden og personlige succeser + vejen dertil. Men handling vejer tungere end ord, så selvom jeg længe har brændt inde med ideer, viden og passion ift. at komme flyskræk til livs, så har jeg bevidst valgt at først at dele mine tanker omkring emnet til når jeg selv sad foran. For det er jo ret seriøst. Synes jeg.

Min mor har haft flyskræk lige så længe jeg kan huske… I sådan en grad at hun nærmest kvaste ens lille hånd, da vi som små fløj på familieferie til kanarieøerne. Hun var ked af det, koldsvedte og følte sig på ingen måde tryg. Faktisk har hun engang haft en sød stewardesse til at sidde hos sig en hel tur, fordi at det var så grelt. Men heldigvis har min mor aldrig været den type mor, som overførte sådanne ting til os børn. Hun har skjult det så godt hun kunne og kæmpet med det alene. Og tænk sig engang: nu er jeg pilot. Gennem min tid på flyveskolen, har jeg ringet hjem og fortalt min mor om det jeg har lært og de ting jeg har prøvet i flyene, som jeg tænkte måske kunne berolige hende at vide. Og det virker! Gradvist er min mor blevet bedre og bedre til at flyve og nu er det intet problem for hende overhovedet. For som hun siger: “så ved hun jo hvad der sker”.

Og jeg tror generelt at netop dét er nøglen til at komme igennem rigtig mange ting, som vi mennesker ikke bryder os om. Mangel på viden og mangel på kontrol. Og evt. mangel på evnen til at kunne distrahere sig selv, hvis ikke de første 2 ting kan rationaliseres. Jeg har oplevet en stakkels mor stå af et fly med sine 2 børn på mellem 5-7 år, fordi at hun ikke kunne overskue flyvningen alligevel. De var kommet ombord, børnene vidste at de skulle på ferie, turen var betalt og blot 7 timer senere kunne de have siddet på en palme-strand i badetøj. Men i stedet stod de af og jeg var så ked af at jeg ikke fik hende overtalt til at blive ombord. Mest for hende selv, for det er jo et hak i selvtilliden. Så jeg lovede mig selv at sådan noget aldrig skulle ske igen på ‘min vagt’. Og det var i 2017 da jeg var freelance-stewardesse i weekenderne, sideløbende med pilotskolen i hverdagene. Så ja, det her bekæmp-flyskræk-jern har været i ilden ret så længe.

Og det blussede op igen, da jeg for nyligt modtog jeg en besked fra en sød pige fra min hjemby, som faktisk var min bedste veninde i folkeskolen. Hun skulle ud på en virkelig fed rejse, men overvejede at droppe det pga. dét med at flyve. Vi skrev en lidt sammen og efterfølgende har jeg set hende dele de smukkeste billeder på instagram af virkelig seje oplevelser fra verdenen. Og det gør mig glad🙏🏼 Hun er sej.

Så nu er det nu! Jeg er uddannet pilot, jeg arbejder som pilot, jeg har erfaring med flyskræk på tæt hold fra min tid som stewardesse og nu har jeg tilmed en lille (corona)periode med lidt ekstra tid at gøre godt med. Så om 1 uge starter jeg det op. #Fredagsflyskræk. Et koncept som jeg har tænkt mig at køre herinde hver fredag, hvor jeg deler lidt fakta om flyvning og sikkerhed samt tips og tricks til at overkomme flyskræk. Det bliver godt og jeg håber virkelig at i er nogle som får stor glæde af det💪🏼✈️ Så har du flyskræk? Eller er der måske bare noget omkring flyvning, du ønsker svar på? Så skriv til mig i kommentar-feltet, så jeg kan tage det med i #fredagsflyskræk.

Kram fra mig og rigtig god weekend💗

 Mor, mig, tapas og mimosaer på vej til Edinburgh med Great Dane Airlines, september 2019.

Næste indlæg

Det er ikke slut, før det er slut.